mandag 12. september 2011

Sokkeskrekken overvunnet

Tro det eller ei, jeg har strikket et par sokker!! Jeg hadde besøk av ei venninne og vi satt oppe om natta og snakket om at jeg gjerne ville strikke sokker til en venn, men at det ikke kom til å bli noe av, fordi jeg er så lite glad i å strikke sokker, at det å strikke et par ville være en så stor bragd at han ikke ville forstå det. Jeg fikk lyst til å gjøre et nytt forsøk på å overvinne sokkeskrekken etter dette (det skjer ca annenhvert år, og blir stort sett med ett par...) og dagen etter satte jeg i gang. Takket være at det er noen timer med tog fra Otta til Gardermoen, og at togene går så sjelden at jeg hadde noen ventetimer på OSL så kom jeg godt i gang. Den første sokken ble fullført i lufta mellom Oslo og Berlin, og jeg skyndte meg å legge opp den andre før iveren gikk over. En rolig kveld med litt strikking og en lang frokost med mye strikking senere hadde litt over 3 nøster Nepal i en grønn og fin farge blitt forvandlet til et _par_ sokker mindre enn et døgn etter at jeg hadde reist fra Otta. Det er intet mindre enn fantastisk!! Mønsteret var enkelt, erfarne sokkestrikkere vil nok kalle det kjedelig, men jeg syns Drops Design har gjort jobben og gitt meg en veldig overkommelig oppskrift med dette mønsteret her.Nå driver jeg å prøver å finne på et vottemønster til, slik at det blir et fint julegavesett. Det ser ut som at det kan bli greit :)

Endelig har det også passet slik at jeg har strikket noe som passer til Pinnekrokens utfordring "Fra kneet og ned" - har flere ganger hatt lyst til å bidra med noe i konkurransene der, men det har liksom aldri passa før nå.

6 kommentarer:

 1. Bra jobba :) Blir nok flere ullsokker nå sa du sjå! Håpe du ha hatt en fin Berlintur, og at oss treffes fort når du æ hemme at :) KLEM.

  SvarSlett
 2. Stilig farge! Og jeg er så imponert over dere som strikker sokker (et par eller hundre :P ), det er noe jeg aldri kommer til å legge opp på pinnene - tror jeg ;)

  SvarSlett
 3. Jeg er også utrolig imponert over de som greier mange par - for det er i grunn ikke så moro å strikke den andre ;) Men siden de her var såpass fort gjort virker det ikke fullt like avskrekkende å ta fatt på et nytt par nå som for ei stund siden :)

  SvarSlett
 4. Så flott at du er kommet over sokke skrekken :D Synes det er ganske kjedelig å strikke sokker , men hjemmelagde sokker er nå en gang best !

  SvarSlett
 5. Hjemmestrikka sokker er absolutt best ja, men det er så lettvint å la være når jeg har to sokkestrikkende bestemødre og ei veldig god venninne som også lager veeeldig flotte sokker! ;)

  SvarSlett
 6. Takk for at du deltar i utfordringen hos Pinnekroken!

  Så kjekt at det passet med utfordringen! Herlige sokker :)
  (har litt sokkeskrekk selv, aldri kommet lenger enn 1,5 par.. ;) )

  SvarSlett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)