onsdag 28. oktober 2009

En nerdediskusjon

Foe en stund siden kom min mor og sa jeg hadde hatt skrivefeil i bloggen min. Jeg hadde nemlig skrevet noe om en banderole. Min mor mente det het bandolær. Litt irritert på at jeg hadde tatt feil var jeg inne og redigerte innlegget mitt, og skreiv om ordet de to gangene det var brukt. Jeg godtok jo min mors visdom.Nå har jeg ombestemt meg. Jeg mener bestemt det heter banderole, mamma mener fremdeles det heter bandolær. I det minste holder hun en knapp på det (og den knappen er nokså stor!), og det er duket for en nerdediskusjon i lia: er det et skulderbelte eller et magebelte? Jeg mente nemlig å ha hørt at banderole betydde magebelte, men hadde ingen sikre kilder. Min mor hadde derimot ordbok. Der sto det at bandolær var et skulderbelte/reim. Hun ledet - hun hadde en ordbok på sin side, i det minste, den avviste ikke argumentet (noe som selvfølgelig tas som en seier i en slik diskusjon, selv om jeg nok hadde vært langt mer skråsikker i min sak enn hva min mor ser ut til å være)bandolær
subst. n bandolær () [bɑnduˈlæːɾ] reim som spennes rundt skulder og liv og som skal støtte instrument, flagg, våpen etc. som bæresbanderole (fr., lansefane). — 1. Vimpel, trompetsnor med dusker. — 2. Tekstbånd i illustrasjoner fra middelalderen. — 3. Papirstrimmel med kontrollmerke el. reklametekst rundt en vare.På det nye Palett-garnet står det at det er flere oppskrifter i banderolen. Jeg fremla dette som et bevis på at jeg hadde rett, overfor min mor. Hun tviler fremdeles. Jeg tror jeg må legge frem denne Caplex-dokumentasjonen som et bevis på at jeg har rett.Eller jeg kan la være, og la min mor finne ut av det selv, og triumfere litt senere. Jeg er uansett veldig glad jeg har en mamma jeg kan ha sånne nerdediskusjoner med! :)

7 kommentarer:

 1. Jeg tror du har rett :) Ha en fin dag, klem

  SvarSlett
 2. Artig med sånn diskusjon. Det er nok du som har riktig, og det "vet" kanskje din mor;)

  SvarSlett
 3. Du har rett! Utfordringen blir å finne en ærerik utgang på diskusjonen for alle parter ;-)

  SvarSlett
 4. Jepp, tror også du har rett. :0)

  SvarSlett
 5. Jeg er temmelig sikker på at du har rett! :)

  SvarSlett
 6. Hehe! Va så moro å sjå da du leste innapå banderolen og fant beviset!! Det va kanskje verdt mer enn garnet? hehe!! Klem R.

  SvarSlett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)