onsdag 3. april 2013

Påske og gensere

Plutselig var det gått nesten to uker siden sist jeg blogga...

Jeg har strikka altså; men det er også kalvingstid, og sju kalver krever sitt! :) I år har de navn etter norrøne guder, så jeg har Nanna og  Frøy,  Tor, Odin, Balder, Brage og Heimdal. Nanna har tilnavnet Nansen, for den kalven er stadig på oppdagelsesferd.

Lillebror med familie har vært på besøk i påsken, og jeg og mamma har pynta "påsketre" - mamma fikk Påskeegg-boka fra Arne & Carlos til morsdag i fjor, og hun gikk på med liv og lyst, og lagde 18 påskeegg!

(Nå er det forresten jeg som driver med et Arne & Carlos-prosjekt, det kommer nok i bloggen senere, når jeg bare blir ferdig. Om jeg blir ferdig.)

Men altså. Strikking. Meg.
Jeg hadde tenkt å ha Marius-pause, men den varte i ca 6 timer, før jeg var i gang med ny genser. Rundfellingsgenser i størrelse 1 år, og genseren er strikket i Pickles Pure Thin - som antageligvis er det mykeste garnet jeg noensinne har strikket med. Seriøst. Deilig!
Genseren veier 192 gram, og jeg måtte bruke en halvmeter av det tredje garnnøstet på hovedfargen.
 
Fadderbarnet mitt har ønsket seg rosa og lilla genser til høsten. Det skulle ikke være guttefarger, og ikke Marius. Viktige presiseringer fra ei bestemt frøken :) Jeg fant fram igjen retroheftet fra Dale, men bytta ut orginalgarnet med Nepal fra Drops når jeg skulle prøve en genser, ikke til Linnea, men til en annen liten en. Boris fikk jakke som han har brukt i vinter, men til neste vinter trenger han ny genser. Skal strikke lik til Linnea, men i hennes farger. Måtte bare sjekke om oppgitt garnmengde ble passende når jeg bytta garn, og det ble det.
 
Denne genseren i Nepal veier 218 gram, og er strikket i str 2 år.

 
 
Siste ferdige prosjekt denne gangen blir Lillesøsterkjole fra Tora Frøyset. Jeg hadde tre nøster Sandnes Alpakka jeg brukte - noe som førte til at det ble litt lite garn til tre rillekanter nederst, men det er to der. Jeg har bare ikke kommet så langt som å dampe kjolen... *ooops*
 
Kjolen er strikket i str 3 mnd, men tror den er altfor stor da... Er tantebarnet den er tiltenkt. Hun som skal få den lille Mariusen øverst her også - jeg er altså i gang med neste vinters varmekilder :)
 
Denne veier 138 gram, og har fått en liten ugleknapp.

2 kommentarer:

  1. For en nydelig liten marius-genser!
    Det er utrolig hva du tryller frem på pinnene, og det i tillegg til å være bonde!
    Flott påsketre, nå er det en deilig,deilig tid!

    SvarSlett
  2. Så mye fint du lager, og det påsketreet var jo bare kjempefint pyntet - Koselig :-)

    SvarSlett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)