lørdag 23. mars 2013

Marius til Annette

Det er ikke bare meg som liker Marius.
(Understatement no 1 i dagens strikke-Norge)


Denne gangen var det dattera til en kollega som hadde ønsket seg Mariusgenser. Og mor hadde ikke skuldre til å strikke en hel genser. De kjøpte garn, og for to uker siden i dag begynte jeg på genseren - og varslet om at jeg nok ikke rakk å få den ferdig før påske.

I går, fredag, fikk mor med seg genseren, etter en frenetisk innspurt. En innspurt som inneholdt damping i veldig siste liten, trådfesting på tidlig morgenkvist, og mønsterstrikking til krampa tok meg om kvelden. Men jeg tenkte det kunne være fint for jenta å ha genseren i påska, så jeg ville prøve å bli ferdig.

Genseren er rundfelling, i to farger. Smartgarn. Det gikk 533 gram. Genseren er i Small, men med lengdene fra Medium. Enda det nye heftet "Marius" har noe lengre modeller enn Klassiker-heftene, så er det ikke alltid kart og terreng stemmer.

Jeg hadde egentlig tenkt å ha en liten Marius-pause nå, men allerede i går kveld fikk jeg abstinenser og måtte legge opp til en Marius. Denne gangen i str. 1 år, og langtidsprosjekt - Amalie som den er tiltenkt er bare tre uker, så det haster vel ikke... :)

2 kommentarer:

  1. Gratulerer! Kolosal innspurt!

    SvarSlett
  2. Kjenner til de marius abstinensene........ Jeg strikker og jeg strikker ;) Flott genser :) God påske!

    SvarSlett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)