fredag 26. april 2013

Hagemus

Arne & Carlos sin strikkebok med hagestrikk syns jeg var skjønn! Nå kommer jeg nok ikke til å strikke så mye av det i boka, men jeg har da i alle fall strikket en mus!
 
Peer-mus
"Det smalt! Bukken stupte bums i bakken. Men akkurat i det han falt og jeg satt på bukkeryggen, og grep ham i det venstre øre for å kjøre kniven inn i hodet på ham: Hei! da skrek han villt, den styggen. Plutselig stod han på alle fire og steilet slik at jeg mistet kniven. Han klemte fast beina mine med hornene og satte på på sprang, bortover Besseggen!
 
Har du sett den Besseggen noen gang? Den er halve milen lang. Kvass bortetter som en ljå, med bratte lier og skrenter på begge sider, så en ser rett ned i vannene, mer enn 800 meter under. Der bortover red bukken med meg oppå i vill gallopp!"
 
 Mus i taklampa?
 
"Pass deg du, som flire åt domme folk, je ser nok aua på deg: Detta ska je fortælja oppat når je får tala ved folk som kæinn utenlæinsk!"

 
Klassisk skapmus

 Hva skal en si? Ikke alt trenger å være nyttig!
En ekte lettvekter på 31 gram garn og 24 gram fyll. Jeg har allerede lekt meg med den, når jeg tok bilder og fant ut at det kunne relateres til to fine fyrer, Peer Gynt og Alf Prøysen.
 
Hagemusen har ikke vært i hagen enda, men vi får se om det blir en tur ut etterhvert. Den må jo først bli husvarm...

3 kommentarer:

  1. Flott! Men du må lære den opp til å passe seg for Lady!!

    SvarSlett
  2. Pent eksemplar av arten:)

    SvarSlett
  3. Jeg gleder meg til å strikke fra den boka. Mye som frister meg der, så får vi se hva jeg ender opp med. :) Ser ut som om du har fått den en fin hagevenn der :)

    SvarSlett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)