onsdag 19. mai 2010

Fiskepuddingkake

I min familie har vi flere ganger, med hell, laget fiskepuddingkake. Nå skal det sies at ikke jubilanten alltid syns det har vært like mye hell å få en slik kake, men vi som lager kaken syns det er stor lykke.
I helga ble mamma 50 år. Hurra, hurra og gratulerer! Jeg og min eldste lillebror fant ut at fiskepuddingkake, det må vi ha! Så brodern reiste på butikken og handla

Og nå kommer lærepengen. ALDRI ta tre lag med fiskepudding. Vi forsøkte det for første gang nå i helga, og det var ingen stor suksess... Kaken falt sammen, og kom aldri på kakebordet. Men vi har lært. Og vi kommer sterkere tilbake en annen gang! Men altså: Du tar fiskepuddingen og deler den opp i to, og legger rikelig med vaniljekrem mellom lagene. Vi tar også litt syltetøy - alt for at det skal se både ekte ut, og lukte alt annet enn fiskepudding.
Broren min kjevla marsipanlokk. Det funker også bra med ferdigkjevlet, men det er forholdsvis mye dyrere, så vi gadd ikke legge mer penger enn nødvendig i denne kaken her...

Til slutt er det bare å pynte kaken som om det skulle vært en annen kake, og vente spent på resultatet! I et sånn lag med voksne mennesker vil det faktisk ta litt tid før det blir litt summing rundt bordet om at det er noe tull. Bare sitt og se på reaksjonene og nyt!! :)
Tips:
* Aldri ta mer enn to lag fiskepudding
* La fiskepuddingen tørke opp litt før du pynter den, ellers vil den "renne"
* Husk å si fra til allergiske onkler - det er ikke meninga folk skal dø av den kaken her!

2 kommentarer:

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)