fredag 20. januar 2012

Et modningsprosjekt

Har du lest litt i bloggen her tidligere veit du at jeg ikke er noe glad i å strikke sokker, men på slutten av 2010 bestemte jeg meg for at jeg skulle lære meg å strikke russesokker. Og i 2012 begynte jeg. Et modningsprosjekt, med andre ord. Men siden Pinnekroken hadde en super utfordring i Prøv noe nytt nå, så prøvde jeg!


Bestemor hadde et gammelt mønster som jeg har lånt (type: kopi fra et blad hun hadde lånt for 20 år siden), og jeg satte i gang, strikka feil og rekte opp med godt mot, og bestemte meg for at begge sokkene skulle strikkes før jeg begynte med hælen, jeg så nemlig for meg at den kunne bli en «propp» i prosjektet. Og jammen hadde jeg ikke rett!


Det stoppa opp. Jeg syns ikke det ble noe fint, og det er ikke så gøy å gjøre ferdig ting en ikke er fornøyd med. Men siden jeg har prøvd flere ganger for å få det finest mulig, så fant jeg ut at jeg får bare gjøre de ferdig, om ikke annet kan det bli nye fjøssokker...
Sånn etter at den første frustrasjonen la seg ser jeg jo at det jeg er minst fornøyd med er under foten, så sokkene kan brukes uten å bli fjøssokker med en gang. Jeg hater ikke sokkene – men jeg elsker de heller ikke. Jeg tror nok jeg fremdeles kommer til å ønske meg slike sokker til jul, og jeg tror neppe at jeg kommer til å gi bort så mange...

Så sokkene er ferdige - og jeg har brukt garn fra lageret. For et års tid siden hadde jeg nemlig kjøpt hvitt og rosa Falk-garn for å lage genser til fadderbarnet mitt, en genser som aldri ble, og jeg har fine farger på sokkene mine. Måtte bare kjøpe ett rosa garnnøste, og det er kanskje igjen 10 meter på det, så jeg er fornøyd med garnet :)

Men det skjedde noe merkelig når det begynte å butte i mot med disse sokkene, og det skal jeg blogge om i morgen... Stay tuned!

5 kommentarer:

 1. Kjempefine!! Og stilig mønster, ser innvikla ut!! :)

  SvarSlett
 2. Kanon!! Ser du, klara det du :o)

  SvarSlett
 3. Så flink, ønsker meg det mønstret i bursdagsgave;)

  SvarSlett
 4. Velkommen med i utfordringen vår!

  Signe
  -Pinnekroken-

  SvarSlett
 5. Hei. Så flink du er. Er det en mulighet for at du deler mønsteret?
  turid@xlfree.com

  Mvh Turid Larsen

  SvarSlett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)