torsdag 8. april 2010

Babyjakke - og hvorfor det alltid er lurt å kjøpe det ekstra nøstet

Av og til kommer jeg på hvorfor jeg bruker å ende opp med garnrester - jeg er nemlig av de som tar med et nøste ekstra, for sikkerhets skyld. Og jeg syns det er en god ordning, for ofte(?) trenger en dette nøstet - i det minste noe av det.

Når jeg skal gå amok på Du Store Alpakka på Jaren, så sier lommeboka at jeg kanskje ikke behøver å ta med det ekstra nøstet av alle slag og farger, for da kan jeg få råd til å prøve ut flere garntyper og farger enn ellers, og i fjor hørte jeg på lommeboka... (Ikke for det, jeg la igjen ei halv husleie der, men det er fremdeles mye garn igjen!)

Endelig hadde jeg funnet ut hva jeg skulle strikke av noen av mine precious Faerytale-nøster! Og jeg hadde to nøster, og valgte følgelig et mønster som skulle trenge 100 gram garn. Men gjorde den det? Nei. Jeg burde latt instinktene råde og kjøpt ett ekstra. Selv om jeg ikke visste at jeg skulle lage en slik jakke av det, så burde jeg da skjønt at jeg kom til å trenge mer enn to nøster av et garn, tenker jeg i dag. (Og enda er det flere farger med bare to nøster igjen, og jeg lurer enda mer på hva de skal bli)

Uansett, jeg ble som dere ser ikke helt ferdig med jakken etter at to nøster var oppbrukt. Den manglet forstykker og deler av en arm. Yeah. Å rekke opp igjen alt var siste utvei, seriøst... Greit nok, jeg kjøper et nøste til, tenkte jeg, og gikk inn på Du Store Alpakkas nettside. Men der var ikke fargen lenger! HELDIGVIS hadde jeg vett nok til å etterlyse et garnnøste på hobbyboden før jeg lot dette bli opprekk, og HELDIGVIS hadde snille mmmarianne et nøste jeg kunne bli eier av! Til og med samme innfarging! Reddet av fantastiske Fru Johansen!!

Så på strikkekafe i dag ble jakken ferdig! Jeg bestemte i går at jakken manglet bare ett forstykke, og at den måtte ha gullknapper, eller i det minste noe som var litt blankt. Jeg syns den ble litt uniformspreget av det, og jeg syns det ble kult! Og veldig annerledes enn den myke alpakkadotten jakka egentlig er. Oppskriften er fra Myk Start, Trollmors jakke, bortsett fra det med forstykkene/-t.

1 kommentar:

  1. Så flott jakke! Jeg er også av de som kjøper et ekstra nøste som regel. Som regel har jeg bruk for det også!

    SvarSlett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)