søndag 16. juni 2013

Hemmelig Uvenn 2013 - Let the games begin!

Hemmelig uvenn...

Frydefullt, og grusomt. Frydefullt å sende fra seg det ille garnet en skjemmes over, men det kan være nokså grusomt å motta pakke. Jeg har sendt en pakke jeg er VELDIG spent på om mottaker greier å få noe vettugt ut av. Cred om det går bra!

Men så har jeg altså fått pakke selv, henta den i går. Det som først og fremst var ille med denne var mengden. Oh my God!! Den største Norgespakken, og den var smekk full.

De 12 nøstene rosa Cotton Lux var ikke ille. De sju nøstene rosa Dis fra Gjesdal var heller ikke så verst. Og de to med Akona fra Gedifra var rett og slett fine. Men så begynner det å røyne på. I alle fall om du ikke elsker akryl, raggegarn, eller bomull.

Det var et digert nøste med neongrønn kunstfiber og glitter. Et nøste krølle-mohair, som ikke hadde vært så galt om det ikke var for fargene. Finnes det farger som ikke er i det nøstet, tro? 4 nøster med blågrønn pompom-garn med navn "garn" er nokså grusomt. Det samme er de to nøstene med babyblå akryl, som er spunnet sammen med en tynn, tynn, hvit tråd - som neppe er annet enn akryl. To nøster syrinlilla Big Cotton Sport, to nøster hvitt raggegarn, og to nøster med tykk superwash merinoull. To nøster Sirdar DenimUltra (hvorfor lager de sånt, og kaller det garn??? Og hvorfor er vi dumme nok til å kjøpe det???) Så har vi tre nøster Katia "Cindy" - akryl og acetat, men fargene er ok. Katia har også produsert "twist" - en bomull og akrylblanding, veldig fin farge, og det fikk jeg et nøste av. Hvorfor Pinguin kaller garnet "pinguinstar" når de bruker 75% akryl i tillegg til ullen, er jeg litt usikker på, men to og et halvt nøste av sorten kan kanskje forklare meg det. Litt over et nøste blå Firenze fra idena er kommet i mitt eie, sammen med et sort-hvitt nøste Saphir fra Rellana. Så er det to og et halvt nøste med et garn som passende nok bare heter "Ute" - og det er ikke fordi det er varmt og deilig å bruke ute, for det franske bouclegarnet kjennes forholdsvis syntetisk ut... Og apropos bouclegarn - her er også halvannet nøste umerket blå-grått-hvitt bouclegarn, som kjennes like syntetisk ut som det sist nevnte. Det er et halvt brunt nøste med noe som kjennes ut som i alle fall mest ull, og to blå nøster med noe som kjennes ut som i alle fall litt ull. I den siste kategorien finner vi også et stort rustoransj nøste. Når jeg kjenner på de en gang til, så er jeg stadig mindre sikker på sannhetsgehalten i det ullinnholdet... Til slutt har jeg en rest av noe glimrende rosa som jeg velger å kalle bomull, og ca fem nøster med bomull i fargene isblå, brun, turkisgrønn, mosegrønn og mørk bringebær. Ca fem nøster kommer av at jeg ikke veier de, og det er ikke bare hele nøster her.

Jeg ble nokså overveldet. Jeg åpnet pakken på kafe sammen med noen andre strikkere, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Men garn er gøy, hurra, hurra! Og jeg skal nok få til noe av det meste av garnet. Merkelig nok er det noe av det mest håpløse jeg har satt i gang med først - så får vi se om det er mulig å få noe brukbart ut av det. Om ikke, så tar jeg vare på pappeska, og satser på en ny runde Hemmelig Uvenn om et års tid... ;)

10 kommentarer:

 1. Fin fangst, kjenner det kribler i fingrene her. Spent på hva jeg selv har i vente.

  Kos deg med alle godbitene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig moro å prøve å planlegge noe for de, etter min mening, håpløse nøstene. Men det blir vel ei råd ;)

   Slett
 2. Masse lekkert uvenngarn her ja. Lykke til med produksjon. Spent på hvordan pakken jeg får er.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Spent på om jeg er like flittig til å bruke alt garnet som du var i fjor!
   Blir spennende å se hva som dukker opp i postkassene rundt omkring :)

   Slett
 3. Hoho, fantastisk! Frykter at den eg har sendt frå meg faktisk kan vere hakket verre... Ups... Eg er spent på å sjå kva du tryller fram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, stakkars menneske!! Har planer for ein del av garnet no, så det vil poppe opp ting her jevnleg, vil eg tru ;)

   Slett
 4. Hehe, her er det bare å ønske lykke til..!
  Er spent på å se resultatene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Sliter litt med noe av det, men det er vel den inngrodde akrylskepsisen som blomstrer, og hindrer tankene.. Har mål om at garnet skal være oppstrikket før i høst!

   Slett
 5. Hei :-) Det ser så artig ut med alt fra uvenngarn, vennegarnm hemmelig vennegarn, strikkeutfordringer osv... Min håndarbeidsblogg er ganske så ny, men det hadde vært så gøy å fått være med på noe av dette. Tips?
  Hilsen Janne
  http://minnettkrok.blogspot.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Janne! Velkommen til blogglandia! :)
   Jeg ble med på hobbyboden.com sitt forum for noen år siden, og via det forumet finner jeg mye inspirasjon, nye blogger, og strikke"skravler" litt med andre strikkere. Hvis du ser på framsida der så er det en link til forumet øverst til høyre på siden, så der er det mulig å melde seg inn :) Det finnes flere håndarbeidsforum, men jeg har holdt meg til det ene, noen er med på flere. I disse forumene blir det arrangert både hemmelig venn, hemmelig uvenn, folk finner sammen om å strikke samme mønsteret samtidig, og så videre :)

   Slett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)