mandag 2. mai 2011

Kom mai du skjønne milde!Mai - en måned full av spesielle dager. I år blir dagene i begynnelsen av måneden litt ekstra spesielle for min yngstebror siden han er russ!

I anledning russetiden har broren min ønsket seg en russejakke - og jeg regner med det her gir poeng i himmelen - jeg har lagd jakke til han! 410 gram Oda er forvandlet til ei jakke etter broderns anvisninger, han har selv bestemt hvordan jakken skal se ut. På ryggen har den et norsk flagg, påbrodert. I tillegg til at lillebror har bestemt en del har jeg tatt min storesøsterlige makt i bruk og lagt til en del kriterier:
* jakken skal være nokså lang, og ha ermer som når helt frem til nevene. Det er tross alt en del sene kvelder og tidlige morgentimer som ikke er så varme enda i mai, så det skal være varme i jakka.
* jakka skal ikke være så dyr - derfor Oda. Grunnen finner en nedenfor, det har med hvor lenge det her er et plagg i bruk...
* jakka skal kunne brukes også senere hvis den overlever russetiden, derfor er flagget tråklet på, og "Russ 2011" brodert på med maskesting etter strikkingen. I tillegg er ermene sydd skikkelig med flere sømmer, og med beslag og gode greier...


Jeg må innrømme jeg syns det her var innmari mye jobb i forhold til at jakka sikkert kommer til å bli borte på russetreff neste helg, men sånn får det nå bare være! Det er første gang jeg syr i glidelås i en jakke, og det var jo forholdsvis utfordrende - men da har en prøvd!

* Jeg har lært litt om tøyeligheten i strikkede plagg, en tøyelighet som overgår knappenålene jeg hadde brukt.
* Jeg følte litt på at monteringsskrekken gikk over også, når jeg fant ut at det var veldig greit å sy ermene for hånd.

4 kommentarer:

 1. Det var jammen en flott jakke! Den blir nok god å ha både i russetiden og senere (satse på at den ikke blir borte iløpet av disse mai-dagene) ;)

  SvarSlett
 2. Så fin!! Såg bra fornøyd ut den nye eieren og:)

  SvarSlett
 3. Stilig! Den kommer nok til god nytte på kalde vårkvelder...

  SvarSlett
 4. Denna var skikkelig kul! Lurt å bare brodere på slik at jakka kan brukes etter russetia også. Skal vel klare å lage maskesting je og :)

  SvarSlett

Takk for kommentarer - det gjør bloggingen hakket morsommere! :)