mandag 31. august 2009

Litill skokkur




Når jeg kjøpte plategarnet på Island fikk jeg med en oppskrift på Litill skokkur, en tunika i størrelse 6-12 mnd. Oppskriften var på islandsk, men sunn fornuft, forholdsvis like språk, kjennskap til hva det nesten "måtte" være som sto der, og ikke minst en mamma som har gått norrøn-linje på gymnaset en gang i tida, gjorde at det var mulig å komme gjennom oppskriften på en måte som virket veldig rett. Så nå er lille Linneas tunika ferdig - det var gjort på noen dager :) Begynte på den fredag, og har hatt både valgkamparrangement, en tur ut på byen og kommunestyremøte innimellom.
Og så har jeg ryddet/vasket hus. Og når man gjør sånne kjedelige greier som det, da får en i det minste passe på å skjemme seg selv bort litt. Så jeg vasket bad og tok ansiktsmaske i dag. Så det så :)

søndag 30. august 2009

Gaver og en avsløring!

Aha!!

Jeg har funnet ut hvor jeg har min lille samledille fra - jeg har jo litt garn etterhvert, men her en dag fikk jeg en avsløring som fortalte meg hvor jeg har det fra! Mamma har massevis med garn!! Garasjeloftet er jo fullt! Og hvis jeg skulle komme til å trenge Karisma eller noe Raumagarn av noe slag, så veit jeg hvor jeg skal sjekke først! ;)


Ellers har jeg jo hatt bursdag, og fra Berlin har jeg fått en strikkepinnemappe som venninna mi har sydd - og den var veldig, veldig både fin og praktisk!
Og tante har vært i Skottland i sommer og kjøpt garn til meg :)

lørdag 22. august 2009

Islandsshopping! :)

Det har vært en vilt hektisk uke, men her kommer endelig bilde av min Islandsshopping! :) Det ble mye, faktisk så mye som kofferten min kunne klare - og langt over tillatt vekt! Kofferten hadde økt fra 7,8 kg til 25,1 kg :) Det ble mest Lett Loopi, men også litt plategarn, noe Angora Fino, og ett nøste med nammi. Og Harmony Wood-strikkepinner, både til meg og Charlotte :)
Forøvrig var Island fantastisk, jeg har hatt en kozy bursdag, hockeygutta er i gang med treningskampene, jeg har lært opptil flere finske ord, valgkampen er i gang, jeg har blitt student igjen, Rosenborg tar seriegull og jeg får en ny kattesambo om ca 7 uker! :)

tirsdag 11. august 2009

Sjiraffhals og bukse

Og her var nok en julegave i boks! Har laget med høy/lang ribb både oppe og nede slik at den er god å brette, men samtidig kan brukes gjennom hele vinteren i alle fall :) Eskimo og pinne nr 5(? Husker ikke helt, er da flere dager siden den ble tatt av pinnene, var bare den hersens trådfestinga igjen...)

Siden mønster er for pingler har jeg laget en slags hals. ideen var at det skulle være en sjiraffhals, men så er det ikke så mange som har like lang hals som en sjiraff, og så ble jeg litt bekymret for at den ikke skulle varme godt nok hvis den ikke fikk "klaffer" foran og bak, så den ble nokså annerledes enn tanken - men ikke så verst fornøyd :)

fredag 7. august 2009

Omslagsjakke

Nå er den vidunderligste omslagsjakken ferdig! Jeg elsker den!

torsdag 6. august 2009

Endelig lappeteppe!

En av mine mange UFO-er er ferdige i dag! Det er et lappeteppe i Inka - 80 masker, ett nøste i hver farge på pinne nr 3. Det har tatt evigheter. I alle fall år. Men endelig er det altså ferdig, i kveld har jeg heklet på de siste seks lappene, og jeg har festet alle trådene. Og de var mange! Teppet ble 2oox160 - så det er stort og godt, og det skal få varme meg i kalde vinterkvelder (for det er neimen ingen andre som gjør det! ;)






På gårdsfronten er siste nytt at hønene overhodet ikke har noen intensjon om å befinne seg i fangenskap, de flakser rundt på gården og er så søte der de lurer ett eller annet sted. De har funnet seg en furu utenfor huset mitt de liker, og der sitter de så fint - ferdigpyntet juletre på rot?